Život je tak jednoduchý, ale my…

Už jen dva dny a částka necelých dvaceti tisíc zbývají do konce sbírky, aby bylo možné vydat knihu Život je tak jednoduchý, ale my… v nakladatelství Pointa. Jde o autobiografický příběh pana Karla, který se narodil s dětskou mozkovou obrnou. Karel J. Tadeáš Rakušan poutavě odpovídá na otázky, které mu pokládala jeho známá novinářka a hovoří mj. o tom, jak se naučil se svým hendikepem pracovat, oženil se, hledal radost ze života… Přestože je dyslektik, není to na jeho psaní poznat.

Hovoří nejen o svém životě, ale také o víře, vztahu k Bohu. Jak potkal Pána Boha, i jak si poprvé všiml, že ho Bůh nese. Nebo třeba jaká dělal zaměstnání a proč je životnost pracovníka v hypermarketu, kde také dělal, cca tři roky…

„Jednou jsem se narodil, abych se radoval ze života, tak se přece nebudu povalovat u televize nebo se neuzavřu do sebe,“ píše v anotaci. Vyprávění dnes již padesátiletého chlapa, který si v dětství prošel dětskou mozkovou obrnou a je neskutečně vděčný za mnohdy nekompromisní výchovný přístup jeho rodičů, který by se dal shrnout větou „když nemůžeš, tak trochu přidej“. Vyprávění začíná v jeho pouhém roce, kdy si vzpomíná na první zážitek, a končí v jeho 48 letech. Součástí vzpomínek jsou také jeho vlastní životní postoje, které vyjadřuje myšlenkou „láska, která nebolí, není láskou, ale falší“.

Ukázku i odkaz na možnost, kde můžete přispět, najdete zde

(kš)

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!