Pomůžete boromejkám? Zapojí se i Hurvínek

Kreativní soutěž pro děti vyhlásili Nadace sester Boromejek a Divadlo Spejbla a Hurvínka. Zapojit se můžete od 27. listopadu. V krátkých videích, poutajících na soutěž, si Hurvínek se Spejblem povídají o tom, co je to pomoc.

Hurvínek se svým typickým přeřekem ptá, jak by mohl těm „ozbrojenkám“ – teda boromejkám – pomoct. On má totiž kouzelnou moc a může pomoct komukoliv na světě. Ale potřebuje, aby mu děti poradily a ukázaly, jak na to. Do soutěže Hurvínek pomáhá, která je vyhlášená ve dvou kategoriích (do 11 let a do 15 let), se mohou zapojit jednotlivci, rodiny, školy, družiny, farnosti nebo třeba volnočasové kroužky a další.

„Nadace sester Boromejek spojila síly s Divadlem Spejbla a Hurvínka, aby společně oslovili nejmladší generaci. Cílem tohoto projektu je otevřít téma vzájemné pomoci v mezilidských vztazích. Naše nadace vnímá, že ve společnosti je velkou potřebou se tomuto tématu věnovat a otevřeně o pomoci komunikovat. Proto bychom chtěli právě prostřednictvím Spejbla a Hurvínka upozornit na důležitost tématu pomoci druhým a pomoci potřebným a zapojit do toho i děti,“ vysvětlují organizátoři.
A co tedy mohou naše děti pro Hurvínka vymyslet? Komu a jak by se dalo pomoct. Originálně to zpracovat a taky jak nejlépe mohou Hurvínek se Spejblem svou kouzelnou moc zapojit, aby pomohli druhým.

Soutěž potrvá až do 19. února a vyhodnocena bude na přelomu února a března 2024. Více informací o projektu najdete na www.nadacesesterboromejek.cz (aktuální projekty) nebo na sociálních sítích (Facebook, Instagram).
(kš)

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!