A je to tu! Aktivisté jdou k Ústavnímu soudu

Vážení čtenáři Katolických novin, milí přátelé,

srdečně Vás zdravím z Aliance pro rodinu.

Začíná se dít to, před čím roky varujeme🙁. Když se tzv. homosexuální manželství nepodařilo českým lobbistům prosadit legitimní cestou přes zákonodárce, rozjeli nyní v ČR kampaň, kdy nás začínají připravovat na svou cestu soudního aktivismu. Tedy prosazení stejnopohlavního manželství skrze Ústavní soud ČR (ÚS). Chtějí kopírovat způsob, kterým LGBTIQ+ aktivisté prosadili stejnopohlavní manželství např. v Rakousku či Slovinsku. Tedy bez ohledu na vůli zákonodárců či veřejné mínění! Ve Slovinsku, kde dokonce v celostátním referendu Slovinci odmítli redefinici manželství, vzali extrémní, progresivističtí lobbisté Ústavní soud „útokem“. Stěžovali si na diskriminaci a dvojkolejnost právního řádu a slovinský ÚS, který byl mezitím levicovou vládou obsazen progresivními soudci, jim uhnul a redefinoval manželství.

O stejnou cestu teď budou usilovat i u nás. My jsme koneckonců v senátních kuloárech už na jaře slyšeli (a psali o tom), že právnička hnutí Jsme fér dr. Horáková plánuje jít s novým institutem partnerství, který parlamentem prošel, k českému ÚS. I proto jsme před hlasovaným institutem partnerství varovali, že se tím neudělá žádný kompromis, ale pouze se o jeden krok protáhne přímá cesta k redefinici manželství. Mrzí nás, že autorem návrhu je lidovecký poslanec, místopředseda klubu KDU-ČSL Jiří Navrátil a poslankyně Válková (ANO). Aktivisté jednoduše věděli, že přímá redefinice manželství přes české zákonodárce nikdy neprojde, tak si již připravovali jinou cestu. I proto jsme, jak v prezidentské volbě, tak v minulé senátní, pokládali kandidátům otázky ohledně dosazení nových ústavních soudců a jejich názorového ukotvení. V tuto chvíli má na českém ÚS převahu progresivistické křídlo. To pravděpodobně půjde aktivistům na ruku, stejně tak jako to už nynější ÚS udělal v případě úřední změny pohlaví. Nyní nemáme mnoho možností, co konat, ale ještě pořád není vše ztraceno. Šiřte prosím tuto informaci ve svém okolí – to má svou nezastupitelnou cenu!

A proč považujeme od začátku redefinici manželství za nebezpečnou věc ohrožující zejména ty nejzranitelnější z nás – děti? Protože se v mnoha zemích, které přijaly tzv. stejnopohlavní manželství, rozšiřuje definice neplodnosti ze zdravotní na tzv. sociální. Nově jsou za neplodné považovány i stejnopohlavní páry, takže dvěma zdravým, pravděpodobně plodným ženám nebo dvěma zdravým, pravděpodobně plodným mužům, musí některé pojišťovny hradit „léčbu“ jejich neplodnosti v podobě zakoupení dítěte skrze surogátní matky (u párů, které tvoří dva muži). Před nedávnem se tak stalo například v americkém státě Kalifornie, o čemž informujeme v tomto článku: https://alipro.cz/kalifornie-nove-definuje-neplodnost-tak-ze-zahrnuje-i-pary-stejneho-pohlavi/. Je to absolutní popření práv dětí na otce a matku, absolutní popření biologické reality, a to vše řízené státem. Nic takového v České republice nechceme, protože si stále ještě myslíme a myslet vždy budeme, že děti mají mít tátu a mámu, že děti nejsou komodita, kterou lze zasmluvnit a zaplatit, a že ženy nejsou chodící dělohy na výrobu dětí cizím lidem!

Přátelé, napněme teď své síly především k osvětě a informujme o těchto věcech své okolí. Bez Vás, našich ambasadorů, to nezvládneme. Moc děkuji za všechnu Vaši pomoc a laskavou blízkost v modlitbě i přátelství 😊.

S úctou Jana Jochová, předsedkyně Aliance pro rodinu, z.s.

P.S. Nedávno jsem Vám psala o naší stížnosti na pořad v ivysílání České televize – Na záchodcích. Ten se tváří jako vzdělávací, zatímco propaguje „etické“ porno a sadomasochistické sexuální praktiky. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) naši stížnost odmítla, jelikož neshledala důvody pro zahájení správního řízení. Ale sama požádala o stanovisko (ke kompetencím tohoto kontrolního orgánu nad online vysílaným obsahem) Radu ČT. Když se správní orgán musí ptát, je asi něco špatně. Jsme přesvědčení, že ani radní ČT z pořadu nebudou zrovna nadšení a shledají ho minimálně v rozporu s Kodexem ČT. Zároveň doufáme, že naše volání po diskusi o veřejnoprávní službě ČT a ČRo bude vyslyšeno.

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!