Když jdou zákony proti deseti Božím přikázáním, tak je důležitější poslouchat Boha a ne lidi

Z rozhovoru s podnikatelem Radimem Passerem:

 

Když se podíváme na hodnotový posun, kterým Evropa v posledních letech prošla, není to důvod spíše k obavám? Už není muž a žena, není rodina, není táta a máma. Každý rok se můžeme v rámci svého „genderu“ identifikovat jinak.

Lidé, kteří mají důvěrný vztah k Pánu Bohu, vědí, že to, co se v pozadí děje, je striktně duchovní boj mezi dobrem a zlem. Je neuvěřitelné, kolik lidí se genderovou ideologií nechává s prominutím zblbnout.

 

K tomu na univerzitách dorůstá generace, která je zmatená a zraněná. V Americe a v řadě západních zemí je silný tlak na jediný správný názor: Black lives Matter, LGBTQ, Palestina,… Kdo jej nesdílí, má problémy, včetně pedagogů, kteří si musí hlídat, aby někoho ze studentů neoslovili chybně.

Od pádu komunismu slýcháváme naivně optimistické věty, že příští generace bude lepší. Jenže příští generace bude pouze taková, jak my vychováme naše děti. A tohle je opět duchovní boj. Ďábel dělá maximum pro to, aby lidé byli duchovně nevzdělaní, a svět mu to baští i s navijákem. Boží slovo je měřítkem toho, co je dobro a co dobro není. A v okamžiku, kdy nám toto vzdělání chybí, co pak dětem předáváme?

Školské systémy jsou dlouhodobě utvářeny ďábelskými elitami tohoto světa. Já sice mám prostředky na to, abych mohl svoje děti poslat na nejprestižnější univerzity. Ale já bych je tam poslal jedině tehdy, kdybych je chtěl potrestat. Na těchto univerzitách jim vymývají mozky levicovými, ďábelskými ideologiemi. Doslova a do písmene. Jednotlivec nemůže změnit celý svět k lepšímu,ale každý z nás může měnit alespoň mikrosvět, v kterém se nachází. A mladou generaci vést k dobrým a pravým hodnotám, které člověku dává láskyplný Bůh. Žel, lidstvo se z historie ještě nikdy nepoučilo.

 

Od určitého počtu zaměstnanců musí firmy vytvářet místa pro absolventy genderových studií, kteří kontrolují, jak se kdo chová, hlídá se počet menšin ve vedení firmy, zaměstnanci mohou anonymně bonzovat kolegy… Když se neplní normy v oblasti klimatu, firma může přicházet o zakázky, půjčky v bance, stane se nekonkurenceschopná.

Přesně tak to je. Jinými slovy, pod zdánlivě dobrými důvody se zaměstnanci vybízejí k tomu, aby se stali udavači. Je to hrůzostrašné. Myslím si, že se musí lidé v určitou chvíli proti tomuhle vzbouřit. To není o tom, že bychom jako křesťané neměli dodržovat zákony. Máme je dodržovat. Ježíš nás k tomu vybízí. Ale v okamžiku, kdy jdou zákony proti deseti Božím přikázáním, tak je důležitější poslouchat Boha a ne lidi. V okamžiku, kdy přichází politické ataky, které likvidují základy důstojnosti a svobody člověka, je jednoznačná odpověď je odmítnout. Nerespektovat je. Nehledě na důsledky.

Tato opatření nepřináší ani dobro ani udržitelnou prosperitu a dějí se jenom pro to, že zmíněné ďábelské elity nechtějí demokracii. Ďábel nenávidí demokracii. Absurdně, ďábelský mainstream vás bude nazývat konspirátory, přičemž bezkonkurenčně největším konspirátorem je sám ďábel, o němž všichni tito „ověřovatelé faktů“ tvrdí, že neexistuje. Evidentně čelíme snaze o likvidaci demokracie.

(…)

Potřebuje dnes člověk hájící postoje, jež se neslučují s globálním viděním světa, osobní odvahu? Nedostáváme se do situace, kdy si lidé řeknou – mám dobrou práci, přátele, s nimiž vycházím, nechci nic z toho ztratit.

Když Bůh chodil po této zemi v lidském těle, také říkal nepříjemné věci. Lidé ho kolikrát nechtěli poslouchat. On jim to však sděloval s láskou. Se zájmem o ně. Chtěl je zachránit, a ne ztratit. Myslím si, že podobně bychom k tomu měli přistupovat jako křesťané. Je potřeba říkat pravdu, ale ne způsobem, abych si vzal Bibli do ruky a mlátil jí někoho po hlavě. Lidé musí poznat, že jim člověk říká pravdu, protože je má rád. To je cesta.

Celý rozhovor zde: https://www.konzervativninoviny.cz/jak-vychovame-nase-deti-takova-bude-pristi-generace/

 

 

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!