Kolektiv studentstva protestuje. Tentokrát v Brně

Na Katolické teologické fakultě v Praze se některým nelíbí působení děkana Jaroslava Brože, v Brně je zase pod palbou pokrokového studentstva děkan Fakulty sociálních studií a nově zvolený senátor Stanislav Balík.

 

Demonstraci proti děkanovi svolal kolektiv Proti dehumanizaci. Nelíbí se mu děkanova podpora státu Izrael, který v pořadu České televize označil za jedinou demokracii na Blízkém východě.

 

Kolektiv dále požaduje, aby vedení univerzity vyjádřilo solidaritu palestinskému lidu.

 

„Přál bych si být na vedení své univerzity pyšný a chtěl bych se moci univerzitou prezentovat. Ale z toho, co Stanislav Balík řekl pro Českou televizi, mi je zle a stydím se za to, že jsem její součástí,“ svěřil se Alarmu jeden ze studentů Fakulty sociálních studií, který se zúčastnil protestu.

 

Redakce Katolických novin je naopak pyšná na všechny profesory, učitele, lékaře, osobnosti společenského a politického života, i naše církevní představitele, že nemlčí a nenechávají se indoktrinovanými nátlakovými skupinami zastrašit.

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!