První dojmy z Lisabonu

Přestože jsem letěla na vlastní pěst, tak v letadle bylo plno mladých lidí, kteří taky mířili do Lisabonu. I na místě (kde je o hodinu méně než u nás), jsme potkávala spousty partiček mladých lidí. Někteří dostali cestu sem do Lisabonu na SDM jako dárek k Vánocům.

Přestože se tu vyhrožovalo stávkou, nejspíš se nekonala. Přijela jsem metrem úplně bez problémů. Včera byl ještě prostor si projít město. Všude je opravdu hodně lidí, zpívají na ulicích.

Než jsem se ubytovala, potkala jsem náhodný kostelík, kde byla mše svatá a hodně mě překvapilo, už i takhle brzy ráno, ve všední den, byl plný mladých lidí, mnoho jich šlo i ke zpovědi.

Bydlíme ve škole – v třídách, a je nás tu docela dost, takže to je trochu náročné. Jídlo dostáváme na určených místech prostřednictvím QR kódů.

Včera jsme šli na večerní českou mši svatou spolu s českými biskupy, bylo to hodně citlivé, empatické a i přes vydýchaný kostel to všichni zvládli. Nikdo neomdlel. Horko tady je – asi třicet stupňů – ale pořád fouká vítr od moře, který nás ochlazuje.
Teď nás čeká program v českém centru – mše svatá, katecheze, odpolední program, modlitba.

Anežka, 21 let, podílí se mj. na pastoraci mládeže

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!