Skandální reportáž České televize

Skandální reportáž České televize
V Lisabonu jsou stovky tisíc mladých lidí z celého světa. Ulice jsou plné nadšených osob, které se usmívají, vzájemně se zdraví, modlí se, zpívají, tančí. Jeden velký happening, který se nedá srovnat s žádným hudebním festivalem ani sportovní událostí. Mladí lidé přijeli za papežem a prožívají chvíle, na něž budou vzpomínat celý život.
Jak o této jedinečné akci informuje Česká televize? Její reportáž v Událostech z 2. srpna měla s objektivitou pramálo společného.
Že je v Lisabonu 3177 mladých lidí z České republiky? To nestojí ČT za zmínku. (Pro srovnání, ze Slovenska se přihlásilo lehce přes tisíc osob).
Proč se těchto mladých lidí nikdo v reportáži nezeptá, co tam dělají, jak tam jeli, kde jsou ubytovaní? Pokud by to veřejnoprávní televize udělala, možná by nešířila nesmysly o vedrech a že tam někdo jede řešit skandály církve. V Lisabonu je příjemných 25 stupňů a mladí lidé se přijeli vzájemně povzbudit ve víře a setkat se s vrstevníky z celého světa, kteří stejně jako oni věří v totožné hodnoty.
Děkujeme za krátké video přímé účastníci setkání Alžbětě. ? (video k dispozici na Facebooku Konzervativních novin)

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!