Víc než 1500 hendikepovaných mladých v Lisabonu

Každý může přijít,“ to je myšlenka Světových dní mládeže v Lisabonu 2023, které se zvlášť zaměřují na inkluzi a na možnost, aby mohli přijet na setkání opravdu všichni, kdo pocítí touhu.

Jen několik dní před začátkem Světových dní mládeže v Lisabonu 2003 bylo zaregistrováno víc než 1500 poutníků s hendikepem nebo omezenou pohyblivostí z různých částí světa. Podle Carmo Dinizové, Vedoucí oddělení pro dialog a blízkost místního organizačního výboru (LOC), už při samotném plánování tohoto setkání, organizátoři řešili, aby byla všechna místa přístupná i lidem se sníženou pohyblivostí, což se z 95 % podařilo. „Veškeré informace ohledně přístupnosti lze nalézt v mobilní aplikaci pro poutníky,“ informovala Dimizová, která je sama matka postiženého dítěte (nejmladšího z pěti).

„Všechna místa byla velmi pečlivě připravena, aby byla bezbariérová. Naším přáním je, aby přijeli všichni lidé, kteří po tom touží, aniž by museli zvažovat, zda to jejich hendikep dovolí. Lidem se zdravotním postižením budou pomáhat naši dobrovolníci i dobrovolníci z farností,“ řekla Dinizová. Dodala, že na obrazovkách bude program tlumočen do znakové řeči pro neslyšící.

Více na www.lisboa2023.org

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!