Brazilská fotbalová legenda Ronaldo přijal svátost křtu

Snímek z Instagramu, který sdílel Ronaldo ze svého křtu v kostele v Sao Jose

Svoje šestačtyřicáté narozeniny oslavil brazilský fotbalista Ronaldo Luis Nazario de Lima jako čerstvě pokřtěný katolík. „Křesťanská víra byla vždy základní součástí mého života, a to už od doby, kdy jsem byl malý chlapec,“ prohlásil s tím, že ale pokřtěn byl až nyní, 13. září, pár dní před svými narozeninami.

Současně s tím přijal i první svaté přijímání a svátost biřmování.Oznámil to na svém instagramovém účtu, který sleduje 29,5 milionů fanoušků, a kde sdílel i fotografie z obřadu. „Se svátostí křtu se cítím skutečně znovuzrozený jako Boží dítě, novým, vědomějším a hlubším způsobem,“ vysvětlil bývalý hráč Realu Madrid a Barcelony a poděkoval místní církvi v Sao Jose, otci Dom Oswaldovi i svým kmotrům. „Obnovuji svůj závazek jít cestou dobré, svobodné a spontánní vůle, věřit v Ježíšovu lásku, nezištnou lásku,“ dodal. Vztah s katolickou církví má ovšem už dlouhou dobu. Ve vatikánském muzeu se například nachází jeho dres a podepsaný fotbalový míč, který věnoval papeži. Hráč s přízviskem „Fenomén“, patří k jednomu z nejlepších útočníků moderní historie fotbalu. Jeho křížem byla dlouhodobá zranění. Kariéru ukončil před dvěma lety v roce 2021.

(kš)

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!