Do Velké Polomi zavítá M. Kuffa

K příležitosti svátku sv. Václava, patrona kostela ve Velké Polomi, zavítá do farnosti Velká Polom kněz a představený Institutu Krista Velekněze, P. Marián Kuffa. Pro zdejší farnost je to poprvé, ale P. Zdenko Vavro, který zde nyní působí, už otce Kuffu zval do svého předchozího působiště. Vzácná návštěva je to i proto, že M. Kuffa to má do Velké Polomi cca čtyři hodiny autem a místní se na něj už těší.

 

Kostel sv. Václava, který pochází ze 13. století a patří tak k nejstarším z regionu, prochází postupně různými opravami. Výtěžek sbírky při této jednodenní duchovní obnově ovšem poputuje na podporu díla otce Mariána (viz zde). P. Zdenko Vavro říká, že kostel pojme maximálně tři sta lidí, ale že bude venku ozvučení pro případ, že by lidí přijelo více. „Naše kapacita je omezená. Pro nás je důležité, aby byly k dispozici toalety, o občerstvení se postarají skauti. Konec září může být chladný a deštivý, tak hlavně aby nám vyšlo počasí,“ říká kněz s tím, že samozřejmě mohou přijet i lidé z jiných farností a diecézí.

„Rád bych, aby P. Marián mluvit na téma Život křesťana v současné době. Je pro mě důležité přiblížit lidem intenzivní vztah k Bohu, modlitbu, svátosti…“, říká P. Vavro. Po dvou přednáškách P. Mariána Kuffy bude následovat modlitba Korunky k Božímu milosrdenství a v 17h pak modlitba za obec a za farnost.

Kateřina Šťastná

 

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!