Posměšky a urážky kvůli průvodci liturgií

Součástí pastýřského listu biskupa Pavla Konzbula, byla výzva k oživení jednoty při liturgii. Pan biskup klidně a bez nátlaku připomněl na ilustračních obrázcích správné postoje věřících při liturgii.


„Liturgie by měla být výrazem jednoty duše a těla. Postoje při ní jsou vnějším znakem celého společenství. Proto se k vám dostávají jednoduché kartičky, které se snaží připomenout postoje věřícího v průběhu slavení mše svaté,“ píše biskup Konzbul.
Co se po této výzvě strhlo za povyk v progresivistických skupinách na sociálních sítích, to člověku hlava nebere. Posměšky, urážky, povýšenost majitelů pravd, kteří ví nejlépe, jak to má při mši svaté v kostele vypadat.
Máme svobodu slova, to je dobře. Chraňme si ji. Ať se každý vyjádří, jak mu srdce a rozum velí. Za naši redakci však můžeme říci jediné. Stojíme za panem biskupem a děkujeme za praktickou pomůcku, která pomůže řadě věřících, kteří nemají s liturgií ještě dostatek zkušeností.

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!