Týden modliteb za mládež začíná už tuto neděli

„Vyjděte ven a modlete se: Modlete se na místech, kde se mladí scházejí: škola, hřiště, tělocvična, park, kulturní dům, kavárna, restaurace, sportoviště… Modlete se za ty všechny mladé, kteří se tam scházejí,“ tak zní jedna z inspirací, jak prožít Týden modliteb za mládež. Jednou z dalších možností je třeba uspořádat adoraci ve vašem kostele s úmyslem modlit se za mladé lidi.

„V týdnu od 19. do 26. listopadu bude probíhat Týden modliteb za mládež (TMM). Vyvrcholením tohoto týdne bude nedělní slavnost Ježíše Krista Krále, kdy budeme slavit 38. světový den mládeže. Smyslem TMM je spojit se ve vzájemné modlitbě za mladé lidi,“ říká P. Roman Kubín ze Sekce pro mládež při ČBK s tím, že v modlitbě za mládež se může kdokoliv připojit i prostřednictvím živého vysílání TV Noe. Tam bude probíhat k této příležitosti každý den nějaká modlitba, myšlenka či inspirace.

Pro letošní Světový den mládeže vybral Papež František motto: „Radujte se v naději!“ (Řím 12,12) „Povzbuzujeme vás ke zorganizování něčeho podnětného pro mladé a k modlitbě za mladé ve vaší farnosti. Aktivity přizpůsobte vašim možnostem,“ stojí ve výzvě kněžím, která nabízí různé inspirace. V řadě farností budou mladí, kteří byli v létě na Světových dnech mládeže v Lisabonu, vzpomínat na tyto dny a sdílet svoje zážitky.   Jinde budou probíhat modlitební setkání, ať už rodičů, nebo třeba prarodičů. „Modlit se může opravdu každý! Věříme, že každá – i v našich očích nepatrná – modlitba z upřímného srdce má smysl a Bůh si ji může použít pro obnovu mladé generace. Zapojte prosím farníky všech věkových kategorií,“ stojí ve výzvě, zaslané kněžím. Babičkám a dědečkům výzva doporučuje: „Žehnejte svým vnoučatům. Pozvěte svá vnoučata na návštěvu, můžete nachystat nějaké dobré občerstvení. Také se za ně pomodlete.“

Inspiraci je možné najít například zde.

(kš)

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!