Biskup Radkovský podpořil iniciativu na podporu přirozeného manželství

Stovky lékařů, psychologů, živnostníků, učitelů a sociálních pracovníků podpořily iniciativu na ochranu přirozené rodiny založené na vztahu mezi mužem a ženou.

Členy těchto profesních iniciativ přijal minulý týden arcibiskup Jan Graubner a vyjádřil jim poděkování:

„Můj pohled na manželství jako životní svazek jednoho muže a jedné ženy je jasný. Setkání s iniciativami z různých profesních skupin na obranu přirozeného manželství bylo pro mě zajímavé především proto, že hlavním impulzem jejich aktivity byla zjištění, že manželství pro všechny veřejně podpořily různé asociace a velké korporace, jejichž členové nejenže s takovou podporou nesouhlasily, ale ani o tom nevěděli. Nikdo se jich neptal. Proto cítí potřebu se ozvat,“ řekl arcibiskup Jan Graubner.

Pro signatáře této iniciativy je manželství muže a ženy pro zdárné fungování společnosti nenahraditelné. „Nechceme dovolit experimenty s předefinováním této odvěké instituce. Zdravé rodiny jsou zárukou pro další rozvoj našeho státu. Jsme přesvědčeni, že politici by měli rodiny podporovat a chránit. Naše úsilí proto směřuje k zakotvení manželství muže a ženy do Ústavy České republiky a k ochraně takového právního řádu i praxe,“ vysvětlil iniciátor prohlášení živnostníků Miroslav Novák.

Dnes se k arcibiskupu Janu Graubnerovi přidal s vyjádřením podpory též biskup František Radkovský:

„Jakožto prezident Diecézní charity, tedy člověk, který pracuje v sociálních službách, mám právo vyjádřit se i já k prohlášení pracovníků v sociálních službách na podporu přirozeného manželství mezi mužem a ženou. Manželství mezi mužem a ženou je jedinečným vztahem, který nelze ničím jiným nahradit. Manželství zaručuje budoucnost populace, budoucnost národa, zaručuje nám, že děti budou vychovávány v přirozené atmosféře, protože k tomu, aby se mohly dobře rozvíjet potřebují otce a matku. Proto nelze manželství mezi mužem a ženou s ničím jiným srovnávat,“ řekl stále aktivní emeritní plzeňský biskup.

 

Prohlášení jednotlivých profesních skupin, včetně možnosti připojení se:

Prohlášení lékařů, psychologů a zdravotníků zde

Prohlášení učitelů zde

Prohlášení živnostníků zde

Prohlášení sociálních pracovníků zde

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!