Terorismus se vyplácí?

Hamás slaví. Vlády Španělska, Norska a Irska se rozhodly schválit nezávislý Palestinský stát. Stačilo k tomu spáchat brutální teroristický útok na území Izraele, umučit děti před zraky rodičů a statisícové antisemitské demonstrace po celém světě také udělaly své.

 

„Dnešní rozhodnutí vyslalo vzkaz Palestincům a světu: Terorismus se vyplácí. Poté, co teroristická organizace Hamás provedla největší masakr Židů od holokaustu, poté, co spáchala odporné sexuální zločiny, jejichž byl svědkem celý svět, rozhodly se tyto země odměnit Hamás a Írán tím, že uznaly Palestinský stát, “ uvedl izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac.

 

Palestinu nemá smysl uznat jako stát, když není jasné, kdo a na jakém území ji představuje, řekl premiér Petr Fiala (ODS) v rozhovoru pro Blesk.cz. „Nepochybně myšlenka dvou států je myšlenka, kterou je potřeba jít, nakonec se tomu nebrání ani část izraelské veřejnosti a politické reprezentace, USA a další spojenci Izraele,“ dodal premiér Fiala.

 

S narůstajícím počtem neintegrovatelných osob z muslimských zemí, jsou Židé v Evropě stále častěji napadáni a ohrožováni. Přibývá antisemitských útoků a nenávist vůči Židům se projevuje i v prostředí univerzit mezi mladými progresivně smýšlejícími studenty.

 

Pokud za něco zaslouží současná vláda poděkování, tak je to právě podpora Izraele. V době, která více a více připomíná osudy Židů v předválečném Německu, jde o postoj zasluhující respekt a uznání.

🇮🇱❤️🇨🇿

 

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!