Stručně – věcně – jasně

Bude-li jasné, pak splní poslání, i když bez obsáhlých komentářů bude snadno terčem pohrdání a označeno za fundamentální, ostatně jako samo Desatero či každé slovo Ježíše Krista, Syna Božího.

 

KAUZA OH PAŘÍŽ-ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL

Neviděl jsem. Údajně už byl smazán záznam. Poslední Večeře či jiná scéna – jiné scény. Patrně dle vyjádření biskupské konference Francie zcela jasně: urážky, rouhání a nejvyšší stupeň lhostejnosti od křesťanů. Snadno rozpoznáte u nás – „Strom se pozná po ovoci“. Kněz, křesťan a jeho postoj.

Před několika lety otec kardinál Dominik Duka neúspěšně bojoval proti hanobení Krista v brněnském divadle.

Každý si snadno to této rovnice dosadí, kdo tehdy i nyní za tím stojí a stále více se prosazuje.

Snad jen malá nápověda skutečně “nepolíbeným“. Pochod pro život prochází pražskými ulicemi. Rodiče, krásné zdravé děti v kočárcích či v náručí maminky a tatínka a na chodníku osoby – promiňte mi to  – na pohled zvláštní, různých kostýmů a tváří – dorážejí tvrdým křikem: „Čím jsme my, to uděláme z těchto vašich dětí…“

 

CAMBIDGE MI DO HLAVY NESTOUPNE

Filozofická fakulta mobilizuje kvůli poctě Halíkovi. (Právo 29.7.2024 str.7)

První rovina osobnosti filozofa Tomáše Halíka, úspěšná prezentace jeho myšlenek ve světě je nesporná. I přirovnání ke sportovním úspěchům lidí zasloužilých o celosvětovou prestiž ČR.

Tedy nejen ve sportu, ale i v oblasti ducha a intelektu. Určitě v této rovině u mne ani u mého bratra, již zemřelého P. Petra Dokládala, nebyla závist a zášť.

P. Tomáš říká sám o sobě: zabývám se duchovní diagnózou naší doby, zejména měnící se role náboženství a jeho vztahu ke společnosti, kultuře, politice. Náboženství nezmizelo, oslabila pouze jedna z jeho mnoha podob a ani se nevrací v těch dřívějších, jak se o to snaží náboženští fundamentalisté.

Vím pouze, o co se snažím já, Světový apoštolát Fatimy v ČR, nyní pod vedením naší nové národní prezidentky Hanky Frančákové, jako římskokatolický kněz, farář a děkan v Koclířově u Svitav. Stručně = bohužel zjednodušeně, možná tedy „fundamentalisticky“ ?!

„Jako Otec poslal mě, tak já posílám vás“. (Jn 20,21) Kristus, nejvyšší Velekněz naplnil své poslání na odpuštění hříchů skrze Nejsvětější Kalvárskou oběť, kterou mi svěřil při přijetí svátostného kněžství a všem, kteří se svatým křtem k jeho obecném kněžství připojí. A pod křížem nám v Janovi odkázal Pannu Marii za naši Matku.

Přijal jsem její zjevení a tajemství z Fatimy a již dříve jsem pochopil to, co už se nyní stává stále jasnějším, že Medžugorje je pokračováním Fatimy.

Panna Maria v trojí dimenzi transcendentna – kultu a spásy – klade nám pět kamenů v boji se satanem – Goliášem dnešní doby: Bibli, modlitbu sv. růžence, svátost smíření, Eucharistii a půst.

Otci Tomášovi přeji hodně úspěchů v Cambidge při reprezentací ČR a každému poznání Pravdy, Cesty a Života. Krista a jeho Matky Panny Marie v životě podle Desatera, horského kázání, církevní tradice a díky Medžugorje se stálou přítomností Panny Marie s pěti kameny malého Davida proti Goliášovi.

 

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!