Další ostuda německé firmy Adidas

Vloni německá firma Adidas představila v rámci „Měsíce hrdosti“ jednodílné plavky, které
měly být „oslavou sebevyjádření, představivosti a neochvějné víry, že láska spojuje“.
Reakce na sociálních sítích byly odmítavé a kritika zdrcující. Že mají dámské plavky předvádět muži, považovali diskutující, včetně řady ženských sportovkyň, za skandální.

Adidasu loňská ostuda zjevně nestačila a pro letošek se firma rozhodla přidat ještě antisemitismus. Představila boty, které oslavují mnichovskou olympiádu v roce 1972, na níž palestinští teroristé zmasakrovali izraelské sportovce. Jako tvář této retrokolekce byla vybrána propalestinská modelka Bella Hadidová. Hadidová se, stejně jako její otec, palestinský realitní magnát, netají antisemitskými názory a veřejně vyzývala k násilí proti Židům.

Pod tlakem kritiky se ve čtvrtek firma Adidas omluvila a reklamu stáhla. Ve svém úsilí odpuzovat část svých zákazníků však firma zjevně ustoupit nechce, soudě dle jejího čerstvého vyjádření: ,,Budeme se i nadále snažit prosazovat rozmanitost a rovnost ve všem, co děláme.“

Jakou ostudu připraví novodobí soudruzi z Adidasu na příští rok?

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!