Kdo bude nástupcem Novotného na KTF?

Blíží se volba nového děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy, už jen necelý měsíc se mohou hlásit uchazeči o tento post. Své úmysly a plány pak kandidáti představí na veřejné rozpravě 8. února a k samotnému hlasování přistoupí akademický senát fakulty 14. února. Protože však ustanovení nového děkana teologické fakulty není jen záležitostí univerzity, ale také církve, jméno zvoleného kandidáta zašle pražský arcibiskup kvůli schválení Dikasteriu pro kulturu a vzdělávání ve Vatikánu.

Řečená funkce se na KTF uprázdnila, když ze zdravotních důvodů odstoupil Vojtěch Novotný. Prozatímně proto fakultu řídí proděkan Jakub Jinek. Vedení fakulty bylo napadáno za srpnové propuštění některých vyučujících. Ačkoli arcibiskup se už dříve děkana Novotného zastal a poukázal na jeho pravomoci, jeden z propuštěných zaměstnanců Tomáš Petráček nyní podal žalobu stran neplatnosti své výpovědi z práce na KTF.

Katolické noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Katolické noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme!